sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Stilul vestimentar îți definește propria istorie 2


       




      Sunt aproape unice ocazile când vezi o fată/femeie care este realmente diferită, genul acela pe care o oprești din drum pentru a o întreba despre geanta, fusta sau cămașa sa. Aș vrea să văd mai des acest gen de femei/fete, așa că vă încurajez pe voi, cititori sau cititoare, să fiți diferiți și să faceți parte din această categorie pe care o vedem din ce în ce mai rar.
Oricine potae să fie “in fashion”, tot ceea ce trebuie să facă este să aplice “regula turmei” și să se adapteze regulilor sezonului respectiv. Dar stilul este personal Nu există nicio turmă pe care s-o urmezi, nu există reguli, nu există sezoane/trend-uri. Stilul vine din interior. Dacă există ceva definitoriu despre noțiunea de stil, este faptul că te repezintă în orice moment. Trebuie să ai încredere cu cea/cel care ești în interiorul universului tău înainte de a fii pe deplin pregătit/ă pentru a  te prezenta în lumea exterioară. Și maniera în care te prezinți în lume este foarte importantă. Este un lucru care te reprezintă în totalitate. De fiecare dată când te îmbraci, dezvălui lumii întregi o parte din tine, din identitatea ta. Cu ajutorul stilului, poți spune lumii cine ești, sau cel puțin, poți transmite ceea ce vrei să fii în ziua respectivă. Stilul îți oferă multe șanse. Îți deschide uși și îți permite să expui ceea ce dorești tu despre tine.
  O femie stilată este cea care mă determină cu adevărat să mă duc la ea și s-o întreb: “de unde ai luat x produs?” Și nu vorbim de un produs pe care să-l vedem în reviste sau în prezentări de modă, ci de un produs pe care nu l-am mai văzut și care mă intrigă pentru că este unic. O astfel de femeie se potrivește perfect tiparului de ”style icon”. Cum spuneam și mai sus, fashion-ul are reguli, dar stilul are noțiuni de “basics”; o adevărată “style icon” sparge acele reguli și ignoră trend-urile, dar are 10 elemente de “basics” pe care nu le ignoră absolut deloc.



 Un “style icon” știe:

1. Cum să corecteze. Cumpără doar ceea ce-i place și ce arată bine pe ea
2. Cum să investească în “scheletul” garderobei: clasicul trench, LBD= little black dress etc și își creează  propria opera de artă pe acest schelet.
3. Cum să cumpere. Dacă se îndrăgostește de un produs, îl ia acasă.
4. Să acorde mare importanță încălțămintei. Are multe perechi.
5. Să deține puterea accesorilor.  Combină doar în maniera potrivită.
6. Că are nevoie un croitor bun
7. Cum să nu fie victima modei. Niciodată nu cumpără ceva pentru că este în trend și niciodată nu cară după ea “acea” geantă.
8. Că nu banii contează. Poartă niște cercei care nu sunt nicio marcă celebră, la fel de bine, cum poartă cerceii cu diamante.
9. Cum să combine toate piesele pentru un rezultat minunat.
10. Cum să fie  perfect “imperfectă”. Înțelege că nu fiecare zi este o zi de photoshooting.
Și acesta se numește STIL. 


Basic #1
Constant corectez și caut piesele corecte care să merite cu adevărat să fie promovate sau să facă parte din garderoba mea. Vă sfătuiesc călduros să faceți același lucru și cu garderoba voastră. Fiți un  bun editor. Garderoba dvs. trebuie să conțină doar elemente minunate- e mult mai ușor să fii inspirat când vezi 5 piese remarcabile decât atunci când vezi 25 de piese și 20 dintre ele sunt neremarcabile. Alege-le doar pe acelea 5 și de restul scăpă..
Nu-mi pasă dacă sunt cele mai trendy piese sau un must-have a sezonului. Nu-mi pasă dacă ați cheltuit salariul pe o săptămână pe un o piesă vestimentară pe care ați luat-o în 1990. Nu-mi pasă dacă ați purtat-o în fiecare zi în facultate și vă leagă anumite amintiri de ea. Dacă nu arată bine pe voi, nu are ce căuta în garderoba dvs. 
Probabil că majoritatea garderobelor sunt pline de haine; ideea este dacă acele haine sunt sau nu purtate. Câte dintre articolele din garderobă te fac să te simți cu adevărat în pielea ta? Și de câte ori nu te-ai uitat în garderobă și ți-ai spus: “ Nu am cu ce să mă îmbrac!”. Diminețile sunt ele s-așa foarte dificile așa că ar fi bine să ți le ușurezi un pic din acest punct de vedere. Aranjează-ți garderoba, apoi pune-ți la punct obiceiurile legate de shopping și îți promit că a deveni stilată o să fie mult mai ușor.
  • ARUNCĂ TOT CEEA CE NU MAI PORȚI SAU TOT CEEA CE NU ARATĂ BINE PE TINE!
Ușor de spus, greu de făcut! Așadar, fă un pact cu tine: pentru fiecare 20 de piese/articole pe care le arunci, cumpără una superbă.
  • CUMPĂRĂ MĂRIMEA CORESPUNZĂTOARE!
Dacă porți M, nu cumpăra S pentru că “ o să te facă mai slabă”. Este indicat să alegi mărimea perfectă, altfel riști să cazi în extrema cealalată.
  • NU TE LĂSA SEDUSĂ DE REDUCERI!
Să plătești 100 de euro pe o pereche de jeanși reduși de la 200 de euro, este ceva, dar dacă niciodată nu o să-i porți, nu au ce căuta în garderoba ta.
  • NU TE AXA FOARTE MULT PE ZONA “SAFE”!
Un dulap plin de alegeri sigure, nu este foarte funny. Iar Fashion ar trebuie să fie “fun”! Ar trebui să te trezești dimineața și să fii inspirată de ceea ce ai în dulap, iar 20 de fuste negre tind să nu ofere prea multă inspirație.... În schimb o fustă “vintage beaded “ albă oferă mult mai multe.
  • NU CUMPĂRA ÎN FUNCȚIE DE TREND!
Acest lucru mă înnebunește! Dacă trendul spune că trebuie să porți o fustă mini de culoare galben-deschis și ție nu-ți stă bine cu o fustă mini....ah, de ce ai cumpăra așa ceva? Poartă doar ceea ce ți se potrivește și te face să te simți comfortabil
  • FII FOARTE VERTICALĂ CÂND PUI LA PUNCT!
Nu păstra piese vestimentare din cauza motivelor sentimentale. Dacă nu poți, sub nicio formă, să renunți la vechea geacă de blugi pe care obișnuiai să o porți, pune-o într-un loc și uită-te la ea peste câțiva ani, înainte de a te duce la o petrecere ;). Nu păstra obiecte doar pentru că ai dat foarte mulți bani pe ele; dă-le cuiva care le va purta cu adevărat. GArderoba ta trebuie să fie formată doar din piese care arată bine pe tine și care te fac să te simți bine cu adevărat. Skinny jeans din liceu? Acea rochie trendy pe care nu o s-o porți niciodată? Îți promit, nu o să le duci dorul :)





Basic #2
Investește în “scheletul” garderobei!
Baza/”scheletul” garderobei este format din acele piese care merg cu aproape orice, niciodată nu sunt “out of style” și poartă veșnic eticheta de “chic”. Probabil  că sunt piese de neremarcat, dar o femeie stilată știe că nu fiecare piesă trebuie să fie de remarcat; pentru acest lucru intervin minunatele accesorii. Iar unele piese trebuie să fie ceea ce se numește “neutre”.
Următoarele 10 piese pe care le voi expune trec obstacolul timpului și a trend-ului. Pot fi purtate atât ziua, cât și noaptea, de la un sezon la altul și mai pot fi purtate și după 5 ani începând de acum. Acestea sunt ceea ce numim “clasice” și merg la fel de bine în NEw York, Paris, Tokyo sau Sydney.

1. LBD sau Little Blacl Dress




 Piesa de bază a oricărei garderobe. Este misterioasă, chic și provocatoare. Altfel spus, este acea piesă cate te face să te simți fără mari eforturi “stylish” și elegantă. LBD este acea rochie care îți va permite să strălucești. Este cea care permite părului tău, accesorilor tale și personalității tale să se afle în centrul atenției.
Testul timpului: Legenda modei spune că cea care a creeat prima oară LBD a fost Coco Chanel. Reprezintă tot ceea ce Chanel a vrut să transmită: comfort, parctic și siguranță în feminitatea proprie. Dar legenada modei, dintr-un motiv sau altul, mereu încearcă să fie asociată cu Coco Chanel. De fapt, LBD nu a fost creeată datorită designer-ului Francez; a fost creeată pur și simplu din cauza utilității sale, iar Chanel doar a pus-o în evidență, a identificat-o și a arătat-o lumii întregi. Cu ani înainte ca Chanel să-și facă debutul cu LBD, aceasta exista deja în dulapurile femeilor. Din cauză că statulul femeii evolua, a apărut și necesitatea de  avea piese versatile, comfortabile și practice. LBD nu a fost altceva decât un produs al necesității.
Și, da, Chanel este cea care a dus mai departe tradiția în 1926 când a debutat cu faimosul ei “Ford” design, care și în zilele noastre rămâne un produs elegant, seducător și practic, LBD.






2. Clasica “men’s white shirt”


Cămașa albă clasică este cheia stilului American ca și jeanșii blue. Este chic și simplă. Practică și deloc pretențioasă. Poate fi purtată cu : jeanși- Jackie O. în Hyannis, pantaloni negri- Uma Thurman in Pulp Fiction, cu o rochie- Sharon Stone pe covorul roșu. 
Testul Timpului:
Nimeni nu știe exact cine a fost prima femeie care a purtat pentru prima oară o cămașă pentru bărbați dar este genul de femeie pe care aș vrea să o cunosc. La începutul aniilor 1920, în timpul nașterii look-ului “garcon”, femeile au început să fie fotografiate în “men’s shirt”. ÎN 1950, Audrey Hepburn purta așa ceva cu o centură subțitre în talie . În 1977 Diane Keaton a purtat deasemnea această piesă. ÎN 1998, Sharon Stone și-a făcut apariția pe covorul roșu cu o fustă Vera Wang de culoarea lavandei și cămașa albă a soțului ei accesorizată cu o broșă în formă de libelulă. Așadar, cămașa albă clasică se numără printre elementele care au trecut testul și btw... există ceva mai senzual decât să vezi o femeie într-o cămașă  albă pentru bărbați? 


3 Cardiganul de cașmir


PE orice vreme și cu orice ocazie, dacă îl pui pe tine, îți va oferi acea notă luxoasă. Imediat ce o să probezi o asemenea piesă, o să înțelegi ceea ce-ți spun:) Este perfect peste orice: o rochie, un t-shirt, o cămașă, jeanși, pantaloni, fustă etc (  ținutele lui Marlyn Monroe în care există această piesă vestimentară, reflectă perfect ceea ce încerc să expun).
Testul timpului: Pullover-ul și-a făcut apariția în anii 1890 când oamenii au început să-l poarte pentru activități sportive deși înainte de Primul Război Mondial nu erau chiar așa de atractive. Într-o zi răcoroasă, pe terenul de polo, Coco Chanel a împrumutat pullover-ul unui jucător, și l-a pus pe umeri și a și-a dat seama că este un look pe cinste. A început să creeze piese similare cu acela care au început să fie din ce în ce mai apreciate de clienții săi. În 1937 această piesă a atins apogeul când Lana Turner a purtat unul foarte strâmt în filmul “ They Won’t Forget”. De atunci Turner a fost cunoscută ca “ the sweater girl” și femeile din lumea toată au devenit și ele “sweter girls”.







În post-ul următor o să continuăm lista de elemente de la Basic #2. Așadar, până săptămâna viitoare, vă urez lectură plăcută!

All Rights Reserved to NG!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Statistici web