sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Stilul vestimentar îți definește propria istorie








     Primul și cel mai important pas în a-ți dezvolta propriul stil este acela de a-ți acorda credit că poți și vrei să schimbi ceva, din punct de vedere vestimentar și nu numai; să ai încrederea necesară pentru a face acest pas. Genul de încredere care transmite altora că te respecți,  că te iubești și că te îmbraci pentru tine, nu pentru altcineva. Ești propria ta muză. Stilul provine din a știi cine ești și care este scopul tău în univers; nu provine din a aștepta să fii altcineva, sau să aștepți să fii mai slabă, mai înaltă, mai frumosă. Multe dintre femeile stilate din lume nu sunt mari frumuseți, dar ceea ce le face să fie speciale este o enormă cantitate de încredere în sine. Ele sunt exemplul viu că poți fii frumoasă doar prin a crede în tine. Ele nu au lăsat pe nimeni să le definească; s-au definit singure.
Admir femeile care se iubesc pe sine, chiar dacă nu se potrivesc cu normele de standard ale frumuseții. Sunt fascinată de “imperfect icons”, de fetele care sunt pe departe cele mai frumoase femei dintr-o încăpere, dar sunt încrezătoare și gândesc că sunt frumoase astfel încât și alții ajung să creadă acest lucru despre ele. Atunci când o femeie își acceptă “imperfecțiunile”, acestea pot deveni cele mai importante și puternice trăsături ale caracterului și spiritului său. 
Încrederea nu are nimic de-a face cu esteticul, dar este strâns legată de atitudine. Nimic nu se potrivește mai bine unei femei decât aerul de încredre în sine și în momentul în care ajungi să crezi și să exprimi acest lucru ești pur și simplu “stunning”. Încrederea este acel lucru care poate crește instant volumul de frumusețe al unei femei. Atunci când vine vorba de stil și încredere, trebuie să înveți să le îmbini pe amândouă astfel încât să se potrivească perfect cu stilul tău de viață, caracterul și spiritul tău.
Cu toatele avem încertitudinile noastre. Dar  poți să simți când te afli în prezența unei femei încrezătoare în sine. Frumusețea ei vine din interiorul ei; nu însemnaă că nu-i pasă de look-ul ei, din contră, se simte comfortabil cu ceea și cine este și își acceptă imperfecțiunile pentru că acestea sunt cele care o definesc și o diferențiază de restul.
Femeile încrezătoare s-au iubit pe sine în totalitate. Gândiți-vă la Frida Kahlo și ale sale sprâncene/sprânceană, Ducesa de Windsor care nu este o mare frumusețe, Barba Streisand și al său nas grecesc. Aceste au avut mereu fruntea sus și niciodată nu și-au ascuns sau și-au cerut scuze pentru imperfecțiunile lor. Luați-le exemplul.  Încrederea este acel singur lucru pe care poți să-l simulezi pentru că în final vei începe să crezi cu adevărat. Trebuie să înveți să te pui pe un piedestal înainte ca cinva să se uite de jos, la tine. Ești o zeiță, așa că poți să începi să te vezi ca atare. Fă-ți unghile și aranjează-ți părul, fă-ți timp pentru a avea parte de băi cu lumânări, petale de flori și muzică ambientală și folosește parfumuri minunate ( ex: MOSCHINO-Glamour). Fă tot ceea ce crezi că te poate face cu adevărat fericită. Trebuie să faci toate aceste lucruri pentru că nimeni nu o să le facă în locul tău. Începe prin a te adora. Iubește-te pe tine din interior în exterior și încet și sigur o să începi să te simți comfortabil pe piedestatl și o să începi să emani acea încredere în sine pe care alții o admiră. Și ceea ce porți pe acel piedestal, contează. Îți promit că o rochie sau o superbă fustă te pot schimba radical, într-o manieră pozitivă, și restul o să aprecieze și o să admire acest lucru.
Limbajul instant e mult mai evoluat față de cum era în trecut. Poți spune că sunt doar haine, încălțăminte și genți. Și oamenii spun acest lucru zi de zi. Dar eu cred că este mai mult de atât, mai mult decât haine, încălțăminte și genți. Sunt partea definitorie a caracterului unei femei și ne spune un pic din “her story” fără a scoate un sunet. 
Miuccia Parada a spus: “ Credeam că fashion era ceva stupid pentru că mă gândeam că există domenii mai nobile și mai inteligente cum ar fi politica, medicina sau știința”.  și Cred că orice femeie are această ezitare, din când în când. Până și eu am avut. Am decis să am o pregătire în acele domenii pe care Miuccia le numea “nobile și inteligente” , dar mereu mă întorc de unde am plecat, de unde am crescut: modă, manechine, rochii...fashion. Și acest lucru poate pentru că primele lucruri pe care am învățat să le  fac înainte de a învăța să scriu și să citesc au fost să mă rujez, să folosesc oja pe post de acuarele pe pereți, să mă furișez de mama, la 5 ani, pentru a dormi cu manechinele care aveau rochii de mireasă superbe din vitrina magazinului pe care îl conducea ea, să port pantofii mamei și a mătușii...chiar și acum am o poză de pe vremea când aveam 2 ani și eram încălțată cu heels-urile mamei mele :) și cel mai important, mi s-a indus de mică mania de labels și nu ca o notă de snobism, ci ca o dovadă de recunoaștere a bunei calități și a rafinamentului care însoțește produsele. Și de la mama am învâțat cel mai important lucru, și anume, atunci când faci shopping: “Atinge!” Dior sau no name, trebuie atins pentru a păstra criteriul definitoriu : calitatea; la aceasta adăugându-se croiala produsului.
Așadar este un domeniu la care mă întorc mereu pentru că sunt veșnic îndrăgostită de stil și îl văd ca pe ceva infuent și important. Mereu am descoperit că femeile cu un stil personal uimitor sunt puternice, misterioase și chiar inteligente; foarte inteligente. Știu cine sunt și ceea ce vor să proiecteze asupra oamenilor. Acest tip de femei sunt cele care știu că ceea ce își pun pe ele dimineața, este ceea ce lumea va vedea prima oară la ele. Le spune lumii un pic despre povestea lor. Și cel mai important hainele le influențează maniera în care se vor simți toată ziua.
Gândește-te la toate acestea când vei sta în fața dulapului, dressing-ului tău, dimineața, contemplând acele alegeri sigure, alece alegeri trendy care spun lumii despre cine ești. Atunci când vei alege conform muzei tale interioare, vei proiecta o aură de încredere și mulțumire de sine pe care nimeni nu o poate atinge.

All Rights Reserved to NG!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Statistici web